46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Bagatskis trenēs Eirolīgas debitanti "Nizhny Novgorod"

Ainars Bagatskis ir apstiprināts par VTB līgas vicečempionu "Nizhny Novgorod" galveno treneri, otrdien, 1. jūlijā, ziņo Ņižņijnovgorodas klubs un trenera aģents. Komanda pirms nedēļas tika apstiprināta "Turkish Airlines" Eirolīgas dalībnieču sarakstā un 10. jūlijā uzzinās pretiniekus prestižajā turnīrā. Sportacentrs.com tuvākajās dienās piedāvās video interviju ar Ainaru Bagatski.
Līgums ar Krievijas vicečempioniem noslēgts uz vienu sezonu, informē trenera aģents Obrads Fimičs. Ņižņijnovgorodas basketbolisti startēs VTB līgā un debitēs “Turkish Airlines” Eirolīgā. Jāpiebilst, ka Bagatskis trenēs otro Eirolīgas klubu pēc kārtas, jo aizvadītajā sezonā darīja to deviņkārtējo Ukrainas čempionu “Budivelnik” priekšgalā.
 
Ņižņijnovgorodas kluba ģenerālmenedžeris ir 2006. gada Eirolīgas čempions un divkārtējais pasaules vicečempions Sergejs Panovs. Augšvolgas kluba priekšgalā viņš stājās 2008. gada septembrī, sešu sezonu laikā aizvedot komandu no Krievijas otrās divīzijas līdz VTB līgas finālam un ceļazīmei uz Eirolīgu.
 
Klubs tika dibināts 2000. gadā uz Volgas Inženieru Pedagoģijas institūta (VIPI) bāzes un sākumā spēlēja Krievijas trešajā līgā. Nākamajā sezonā komanda tika pārdēvēta par Ņižņijnovgorodas basketbola akadēmiju (NBA). Pašreizējo nosaukumu klubs ieguva 2009. gadā, jau pēc Panova atnākšanas.
 
Panovs sadarbībā ar kluba prezidentu, Olimpisko čempionu Dmitriju Svatkovski un ilggadējo ģenerāldirektoru Aleksandru Hairetdinovu par komandas galveno treneri izvēlējās serbu speciālistu Zoranu Lukiču. Divu gadu laikā “Nizhny Novgorod” sasniedza pirmo vietu Krievijas Superlīgā, iegūstot tiesības spēlēt elites divīzijā.
 
 
2010. gada vasarā Ņižņijnovgoroda bija to klubu vidū, kuri nodibināja Profesionālo Basketbola līgu (PBL). Tā pastāvēja trīs sezonas (2010-2013) un šajā laikā uzņēmās Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības. Pirmajā gadā klubs izcīnīja piekto vietu, bet Lukičs tika atzīts par PBL labāko treneri. Nākamajā sezonā sekoja kritiens uz devīto vietu, toties VTB līgas debijā ņižņijnovgorodieši spēja iekļūt “play-off”.
 
PBL pēdējā pastāvēšanas sezonā “Nizhny Novgorod” ierindojās astotajā vietā, savukārt VTB līgā turpināja kāpienu augšup un sasniedza ceturtdaļfinālu. Visbeidzot, 2014. gada sezonā sekoja iespaidīgākais lēciens. Pavasarī debitanti iekļuva Eiropas kausa pusfinālā, kur divu spēļu summā zaudēja nākamajiem turnīra uzvarētājiem “Valencia Basket” (128:163). Turpinājumā Augšvolgas klubs aizspēlējās līdz VTB līgas finālam, tajā atzīstot Maskavas CSKA pārākumu.
 
Источник: sportacentrs.com
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"